25. 4. 2016.

НАРОДЕ, ПЕДЕРУ!

Добро јутро, глувонема апатична масо!
Шта има ново?
Јесте ли се лепо наспавали?
Има ли кише, ветра, немира... или вам све равно одавде до к.....?
Ништа ново, кажете...
Па, добро, схватам. Кад вам је фино, да не кваримо.
Ваљда стигла будућност у коју верујете, бар 50% од 50% а ове друге боље да не помињемо да их не будимо из вишевековног сна. Они ваљда чекају да их "принц" лично пољупцем пробуди. Биће и то, полако, без журбе. Сад је мало заузет одабиром и обуком својих новопридошлих поданика. Слободно ви дремните још мало. Кад буде време за буђење, чућете сигурно. Биће врло бучно...

А данас је баш тихо... Мртва тишина. Мртво све. Бог да прости...
Упокојила се "опозиција". Упокојио се народ. Одавно.

Учинило ми се да негде зачух ових дана - година да има и незадовољних. Неки као да су се надали да ће се нешто променити.
Ма, мора да ми се само учинило.
Да је било таквих и да их је баш онолико колико су гласине преносиле, негде би се они данас видели и чули. Али таквих нема. Мир и спокој. Бог да прости...
Јер, да је било таквих и да их је заиста било у том броју, не би они за ноћ у земљу пропали.
Да је незадовољних и оштећених, они не би ћутали. Да је какве опозиције која има снагу и зна шта хоће и која се не продаје онима против којих се наводно бори, таква би опозиција показала своју снагу и вољу да се успротиви наметању тираније и безграничној манипулацији мале, мале, мале групе п... политичара.
Јок, такве опозиције нема.
Има некакве... али оне која збраја мрвице ради учешћа у дељењу мрвица у наредном мандату. Скромно, нема шта. За поштовање.
А избори... они нису фарса. Показали су праву слику воље већине. Зар нису?
Немојте рећи да је све превара. Која би масовна превара могла да буде изведна да не постоји маса учесника и саучесника. Чекајте, зар је уопште могуће толико искривити слику и приказати нереалне резултате а да на очигледну превару нико не зажмури? Мислите да је могуће да се без хиљаде и хиљаде учесника који подмећу гласове, продају гласове, лажирају спискове, броје гласове, посматрају и осматрају, сабирају и одузимају, могу добити такви резултати? Не, то не може шачица људи. Али може добро организована маса. Па нека то и није већина, умножи се лако. Сасвим је довољно имати добру бројну екипу на терену, добро васпитане овце од гласача који ће загристи мали, мали, мали мамац, добро васпитану "опозицију" која ће зажмурити где треба и тек мало промрмљати о ситним неслагањима, таман толико да не буде да је све савршено.
А да је незадовољног народа, не би се тако силно радовали шаргарепи и по којем црвендаћу за срећне добитнике у време избора. То што ће исти сутра бити враћен дародавцу уз камату већ кроз прве рачуне, нема везе. Само нек се окреће.
Који незадовољан народ?
Ја такве нигде не видим!
Ја такве нигде не чујем!
Чујете ли их можда ви?
Ма, неееее.... Свима је лепо. Ћуте и уживају у сервираној будућности и испуњеним обећањима у којима "живећемо боље 2016"... Добро, не баш 2016-те али ту негде... за две године... и још две... и још две...
Ма, ево, са'ће! Само што није.




Е, тако.
Кад је свима лепо, да не кваримо.
Уживајте у резултатима свога рада... нерада... гласова... ћутања...
Уживајте у избору...
ЈЕР СТЕ ТО ВИ ОДАБРАЛИ!

Нема коментара:

Постави коментар